MELMELADA DE TOMACA

Has provat alguna vegada la melmelada de tomaca? Té una textura d’exquisit sabor, no és massa dolça i et permet poder mesclar-la amb tota mena de plats. És versàtil, deliciosa i el que és més important: es tracta d’una de les melmelades més beneficioses per a la nostra salut.

Disposa d’infinitat de vitamines, especialment totes les corresponents al complex B, és molt rica en carotenos, d’ací el seu atractiu i característic to roig.

Però, per si això no fóra poc, la melmelada de tomaca a penes té calories. És font d’antioxidants i disposa de propietats antibacterianas, anticancerígenas i hipoglucemiantes. A més, ens prevé de malalties cardiovasculars.

MELMELADA DE TARONJA

La melmelada de taronja és una de les melmelades més especials. No sol presentar un sabor tan dolç com la resta de melmelades d’altres fruites, ja que en la seua preparació, la pectina de la taronja i l’elevat contingut en àcids del suc, proporciona un sabor lleugerament amarg, i preferit per moltes persones.
A més d’aquest sabor tan peculiar que no s’aconsegueix amb cap altra fruita en fer melmelada, la taronja aporta una sèrie de propietats úniques que podem tindre en compte a l’hora de consumir-la.

Quins són els beneficis que aporta la melmeladade taronja

La melmelada de taronja és un aliment ric en hidrats de carboni; la principal font energètica per a l’organisme. En la seua majoria, es tracta d’hidrats de carboni simples, també coneguts com a sucres.
Els sucres senzills són l’única font de energia del cervell. El nostre cos necessita mantindre una quantitat de sucres en sang constate perquè el cervell funcione correctament, i la melmelada pot ser un aliment excel·lent per a prendre de manera moderada i obtindre un nivell de glucèmia adequat en tot moment.

Una altra de les característiques a destacar de la melmelada de taronja és que no conté gens de greix, a diferència d’altres aliments que se solen prendre en substitució a aquesta. És ideal per a acompanyar tant plats dolços com salats, sense necessitat d’afegir salses i altres ingredients que sí que contenen un alt contingut gras en la seua composició.

L’alt contingut en vitamina C que conté la taronja, també es pot trobar en la melmelada que s’ha obtingut d’aquesta. La melmelada de taronja és una de les melmelades que més contingut en vitamina C posseeix, una vitamina molt necessària per a combatre els radicals lliures que es produeixen en l’organisme humà, i també per a afavorir el sistema immune.

MELMELADA DE MANDERINA

Has provat desdejunar o berenar unes torrades amb una cullerada de mandarina… estesa sobre elles? Estan delicioses, gaudiràs del seu sabor, dels plaers del moment. La melmelada de mandarina és un excel·lent proveïdor de defenses per al nostre organisme.


I és que el nostre sistema immunitari a vegades es veu afectat pel canvi del temps, per l’estrés, o per una dieta deficitària que sempre acaba alterant la nostra salut. Mantindre en un nivell òptim les nostres defenses és una necessitat diària. Amb elles farem front a moltes malalties i tindrem una millor qualitat de vida. I per a tot això la melmelada de mandarina és especialment bona, perquè té els avantatges de la fruita… més l’aportació extra de fibra que aporta la conversió de mandarina en melmelada, la qual cosa afavoreix el funcionament del teu sistema digestiu.

CODONYAT


Té notables propietats benèfiques per a la salut, com així també és una excel·lent font d’hidrats de carboni, vitamines i minerals.

El codonyat també té altres propietats com:

-Ajuda a estimular el fetge i a obrir l’apetit
-Ajuda a regular els problemes de trànsit intestinal
-Ajuda a regular la hipertensió arterial, pel seu elevat contingut en potassi i baix en sodi
-Ajuda a regular el colesterol, pel seu contingut en fibra soluble en forma de gel viscós, que actua com una esponja que absorbeix els greixos i el colesterol, i disminueix l’absorció d’aquestes.
-Posseeix propietats antiinflamatòries, pel seu alt contingut en tanins

El dolç de codony aporta energia fàcil de digerir pel seu alt contingut de sucre. A més és ric en pectina, un tipus de fibra que permet suavitzar i alleujar la irritació de les mucoses digestives. La pectina produeix un gran alleujament a aquelles persones que pateixen d’acidesa, gastritis o úlceres digestives.

El codony també és ric en tanins, substàncies amb propietats antiinflamatòries i astringents, bones per al tractament de malalties intestinals.

Translate »